Ugrás a tartalomra

Folyamatosan épül a kerékpárút Királyhalmon

2020.02.21
12:34
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
A fejlesztés egy szerb-magyar IPA-projekt része. A cél, hogy kerékpárutak kiépítésével a határövezeti forgalom észszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb legyen.

Gőzölgött a friss aszfalt Királyhalmon, dolgoztak a munkagépek. A kerékpárút kiépítési munkálatai megfelelő ütemben haladnak. A határmenti település számára fontos a környezetbarát közlekedés fejlesztése. Katona Róbert, elnök, Királyhalom HK: „Nagyon örülünk neki, hogy hamarosan elkészül, hiszen 5 kilométer hosszan teljes biztonságban tudnak közlekedni a kerékpárosok, de itt ki szeretnék térni a gyalogosokra is. Ők is használhatják majd ezt a kerékpárutat.”

Az IPA-projekt összértéke 2,5 millió eurót tesz ki, ebbe nem csak a királyhalmi, hanem a kelebiai kerékpárút építése is beletartozik. Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Ami a királyhalmi kerékpárutat illeti, a határig fog terjedni, és Ásotthalommal lesz összekötve Királyhalom települése 5 kilométer hosszúságban. Ami pedig Kelebiát illeti, 3 kilométer a határátkelőig.”

Királyhalmon az aszfaltozási munkálatok vélhetően március végéig, Kelebián pedig áprilisig tartanak majd. Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott tag, Szabadka VT: „Az OPTI-BIKE keretében 25 kilométernyi kerékpárút tervdokumentációját is elkészítjük. Az egyik legfontosabb rész a már említettek mellett a kisbajmoki Vámszabad övezetig vezető majdani kerékpárút megépítése. A gazdasági titkárság pályázatot írt ki. Mi ezt beadtuk és remélhetőleg, hogy amennyiben nyerünk, akkor 1,5 kilométernyi kerékpárutat fogunk kiépíteni azon a szakaszon.”

A kerékpárutak kiépítésével hatékonyabban fejlődhet a turizmus, emellett a közlekedés is biztonságosabbá válik - hangsúlyozták az illetékesek.

kerékpárút
Királyhalom
Katona Róbert
forgalom
Horvát Tímea
Kelebia
Újhelyi Ákos
OPTI-BIKE

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.