Ugrás a tartalomra

MPSZ: A közigazgatási eljárásokban figyelembe kell venni a hivatalos nyelvhasználatról szóló törvényt

2020.02.21
16:03
2020.02.21
20:16
Forrás
Pannon RTV
Egyéb témák mellett a vízlecsapolási illeték végzéseinek írásmódját is érintette mai sajtótájékoztatóján a Magyar Polgári Szövetség Zentán.

Az MPSZ korábban az illetékes Vajdaság Vizei Közvállalattal szemben másod fokon pert nyert még 2016-ban, miszerint azok kötelesek magyar nyelven is kiküldeni a végzéseket - részletezte Rácz Szabó László, a szervezet elnöke. Mint mondta, a vízlecsapolási illetékről szóló végzés viszont csak szerb nyelven érkezett meg a polgárokhoz.

Rácz Szabó László, elnök, Magyar Polgári Szövetség: „Közigazgatási eljárás a végzések kiadása, és akár a kihágási bíróságnak a munkája, ez mind közigazgatási eljárás. Itt írja kerek-perec, a közigazgatási eljárásban figyelembe kell venni a hivatalos nyelvhasználatról szóló törvényt. Ez pedig nagyon egyszerűen leírja, ahol hivatalos nyelvhasználatban van például a magyar nyelv, ott kötelesek mindent kiadni magyar nyelven, a bíróság is köteles magyar nyelven lefojtatni az eljárásokat.”

MPSZ
Rácz Szabó László

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.