Ugrás a tartalomra

Virágzik az illegális vadkereskedelem Délkelet-Ázsiában

2020.02.21
22:04
2023.11.02
09:03
Forrás
www.elobolygonk.hu
Több mint 200 tonna afrikai elefántagyarat és csaknem egymillió tobzoskát foglaltak le a hatóságok az ezredforduló óta Délkelet-Ázsiában.

Az illegális vadkereskedelmet monitorozó Traffic nevű szervezet által közzétett statisztikai adatokból kiderül, hogy 2008 és 2019 között 225 ezer kilogramm elefántagyarat csempésztek ki Afrikából, és 895 ezer tobzoskát, valamint 96 ezer kilogramm tobzoskapikkelyt foglaltak le a hatóságok a régió tíz országában 2000 és 2019 között. Az amerikai kormány által támogatott jelentés szerint továbbá 100 ezer kétkarmú teknőst koboztak el a hatóságok Indonéziában 2003 és 2019 között. Szumátra és Jáva szigetén pedig 45 ezer énekes madarat foglaltak le 2018-2019-ben. A Traffic szerint a vadon élő állatokkal folytatott feketepiaci kereskedelem mértéke ugyanakkor még ennél is nagyobb a régióban, mivel a most közölt adatok csupán a helyi rendőrségek és egyéb hatóságok által lefoglalt szállítmányokat fedik le. A tanulmány készítői a szervezett bűnözést és az elkövetők felelősségre vonásának hiányát jelölték meg a térségben zajló illegális vadkereskedelem virágzásának okaként.

Ázsia

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.