Ugrás a tartalomra

Környezettudatos vásárlás

2020.02.21
22:48
Forrás
Pannon RTV
Mit fogunk használni nejlonzacskók helyett? Mibe pakoljuk és mérjük majd le a paradicsomot a piacokon? Miben visszük majd haza a vásárlásaink után az árut, és mibe gyűjtjük a kommunális szemetet?

Szerbiában évente mintegy 2 milliárd nehezen lebomló, erősen környezetszennyező anyagból készült zacskó kerül felhasználásra. Az Európai Unió rendelete szerint csökkenteni kell a nejlonzacskók használatát országszerte. A törvény értelmében tilos a műanyag zacskók és szatyrok használata 2020. január elsejétől Belgrádban. A kereskedőknek biológiailag lebomló műanyag zacskókban, papírzacskóban, vagy vászon szatyrokban kell kínálniuk és eladniuk áruikat a vásárlóknak.

környezetvédelem
környezettudatosság
műanyag zacskó

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.