Ugrás a tartalomra

Rekordot döntött Európában az autóeladás 2019-ben

2020.02.22
11:40
2023.11.02
09:03
Forrás
Szerbiai RTV
Kontinens-szerte tavaly 15,7 millió gépjárművet vásároltak, ezek mindössze 2,3 százaléka volt elektromos meghajtású.

Továbbra is a SUV-ok (városi terepjárók) a legnépszerűbbek, mivel az új eladott autók 40 százalékát az ilyen modellek tették ki.

A kisautók továbbra sem túl népszerűek. Az ebbe a kategóriába tartozó autók piaci részesedése mindössze hét százalék.


A vásárlók kihasználták a kedvezményeket, amelyeket a forgalmazók annak érdekében adtak, hogy elkerüljék Európában a kollektív pereket a dízel autók káros gázok kibocsátásával kapcsolatos manipulációk miatt. Az autógyártók az Egyesült Államokban milliárdokat vesztettek a dízelbotrány miatt. Ennek elkerülése érdekében az érintett autógyártók 30-40 százalékos kedvezményt is adtak a raktáron levő modelljeikre, valamint a használt autókat is magasabb áron számították be.

A legnagyobb autópiacokkal továbbra is Németország, Nagy-Britannia és Franciaország rendelkezik. Tavaly a legkeresettebb autómodell a Golf 7-es volt, ebből a modellből több mint 400 ezret adtak el.

Európában a múlt évben 1 millió 280 ezer új hibrid és elektromos autó talált gazdára. Ebből azonban csak 356 ezer teljesen elektromos. A legkeresettebb elektromos jármű a Tesla Model 3-as volt.

autó

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.