Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a nagyböjti időszak

2020.02.26
07:23
2020.02.26
18:03
Forrás
Pannon RTV
Ma van Hamvazószerda. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti negyven napos böjt.

Ma és a hamvazószerda utáni vasárnapon a pap az előző év virágvasárnapján szentelt barka hamujával meghinti a hívek homlokát, és arra figyelmeztet, hogy: Emlékezzél, ember, hogy por vagy és porrá leszel! A hamu az elmúlás természetes jelképe. Hamvazószerda szigorú böjti nap, ezen a napon a katolikus hívek nem fogyasztanak húst.

Szakály József, plébános: „Hamvazószerdától egészen nagycsütörtökig tart ez a különleges időszak. Amikor egy picit visszafogottabban próbálunk meg élni, egy kicsit megpróbálunk befelé fordulni, kicsit szembenézni önmagunk gyengeségeivel, kicsit a testi böjttel is talán a lelkiekre összpontosítani jobban. Hogy aztán azokat a hittitkokat, amiket gyűjtőnéven az Úr Jézus szent misztériumainak, szent hittitkainak nevezünk, ezeket egy kicsit talán nyitottabb szívvel, kicsit talán nagyobb hittel tudjuk majd megünnepelni.

hamvazószerda
nagyböjt
húsvét
hamu

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.