Ugrás a tartalomra

Olaszországban már 11-en haltak meg a koronavírus-fertőzés következtében

2020.02.26
07:02
2020.02.26
10:24
Forrás
MTI
A fertőzöttek száma is nőtt. Németországban is két újabb tartományban fedezték fel a kórt. Ugyanakkor Kínában tovább csökkent a napi új fertőzöttek száma.

Újabb négy ember halt meg az új típusú koronavírus-fertőzés miatt Észak-Olaszországban kedden, így tizenegyre emelkedett a járványban elhunytak száma. A négy újabb idős halottat a leginkább érintett olasz régiókból, Lombardiából és Venetóból jelentették. A legfrissebb adatok szerint 322-re emelkedett a fertőzöttek száma. Az Olaszországgal szomszédos államok nem zárják le határaikat - közölte az olasz egészségügyi miniszter, miután uniós egészségügyi tárcavezetőkkel találkozott Rómában. A találkozón Ausztria, Franciaország, Svájc, Szlovénia, Horvátország, Németország egészségügyi miniszere vett részt.

Két újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést kedden Németországban két olyan tartományban, amelyet eddig nem érintett a járvány. Az egyik új fertőzést Baden-Württembergben regisztrálták. Németországban eddig 16 koronavírus-fertőzéses esetet erősítettek meg. A Vuhanból hazaszállítottak körében két embernél mutatták ki a vírust, a többi 14 eset mind az első németországi fertőzéssel kapcsolatos, amely egy vállalati továbbképzésén történt München közelében januárban. A céges tanfolyamon egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársra. A fertőzöttek többségét időközben gyógyultnak nyilvánították és hazabocsátották.

Időközben Kínában tovább csökkent a napi új fertőzöttek száma. Az ország szárazföldi részén kedd éjfélig újabb 406 fertőzöttet diagnosztizáltak, ezzel a napi esetek száma csökkent az előző napi 508-hoz képest. A járvány összes fertőzöttjeinek száma a szárazföldi Kínában elérte a több mint 78 ezret, miközben újabb 52 halálozással a kór immár 2715 életet követelt. A gyógyultak száma megközelíti a 30 ezret.

Meg kell állítani az új koronavírus-fertőzés miatti pánikhangulatot Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szerint, aki az olasz közszolgálati médiától is a "félelemgerjesztés" megfékezését kérte. Conte "alaptalannak" nevezte a kialakult pánikhangulatot. Szerinte teljesen indokolatlan az élelmiszerüzletek megrohamozása az ország azon részein, amelyek a fertőzés gócpontjaitól távol esnek. Az olasz miniszterelnök "erkölcsi kötelességnek" tartja, hogy a római kormány és az ellenzéki vezetésű tartományok is együttműködjenek a helyzet kezelésében.

koronavírus
fertőzés
Olaszország

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.