Ugrás a tartalomra

Olcsóbb lehet a tanulók buszbérlete Újvidéken

2020.02.27
14:24
2020.02.27
14:39
Forrás
Pannon RTV
A diákok és hallgatók éves buszbérletének árát azért csökkentenék Újvidéken, mert egyre kevesebben vásárolnak hónapos jegyet.

Az elképzelés az, hogy 10 darab hónapos jegy helyett a diákok kedvezményes áron jussanak éves bérlethez - jelentette ki Miloš Vučević. Újvidék polgármestere elmondta, a városhatáron kívül eső helyekre szóló jegyár is csökkenhet, ám ezzel kapcsolatban még gazdasági kimutatásokat kell végezniük. A diákok száma egyébként nem csökkent a városban – mondta Vučević. Újvidék első embere hozzátette, lehet, hogy mindez előválasztási kampánynak tűnhet, azonban az árcsökkentést már fél évvel ezelőtt beharangozta.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a város 10 elektromos autóbusz vásárlását tervezi, mert kedvező ajánlatot kaptak egy nemzetközi pénzügyi szervezettől, azonban végleges döntés erről egyelőre nem született.

Újvidék
autóbusz
buszjegy
bérlet
tanulók
hallgatók

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.