Ugrás a tartalomra

Czegledi: Csak a mezőgazdasági földterületekre fizessék ki a vízlecsapolási illetéket

2020.02.28
13:45
2020.03.13
17:20
Forrás
Pannon RTV
Zenta polgármestere mai sajtótájékoztatóján a vízlecsapolási illetékek mellett arról is beszélt, hogy az állami földterületek bérbeadásának újabb körére kerül sor március elején.

Újabb licitációs kört ír ki Zenta Község Önkormányzata márciusban – jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján Czegledi Rudolf. A polgármester elmondta, az árverés március 10-én lesz, ezen mintegy 360 hektár állami földet adnak bérbe. Az érdeklődők legkésőbb március 6-áig adhatják át a kérvényt a mezőgazdasági osztályon, az előleg befizetésével és az aktív státuszt igazoló dokumentummal. A terület 80 százaléka legelő és kaszáló, tehát inkább az állattenyésztők lehetnek érdekeltek ebben a körben. A sajtótájékoztatón szó esett még a vízlecsapolási illeték új elszámolásáról is, amely szerint, akiknek nincs mezőgazdasági földterületük, csak városi telkük, azoknak nem kell kifizetni a díjat.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Akinek van mezőgazdasági földterülete, és egyben kapja a végzést, akkor ki tudja számolni, hogy mennyi a városi telek, és mennyi a mezőgazdasági, és csak a mezőgazdaságira fizesse ki. Amennyiben kifizeti az egészet, akkor ígéret van arra, hogy a következő ciklusban a mezőgazdaságiból le fogják vonni. Biztosítottak bennünket, hogy az év folyamán ezek a módosítások el fognak készülni, és jövőre már senki sem kapja meg, akinek nincs mezőgazdasági földterülete, csak a város területén van telke, hogy nem kell fizetnie a lecsapolási díjat.”

Zenta
vízlecsapolási illeték
Czegledi Rudolf

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.