Ugrás a tartalomra

Ülésezett a nyugat-bácskai válságstáb

2020.02.28
15:15
2020.02.28
16:39
Forrás
Pannon RTV
A migránsválság után a koronavírus horvátországi megjelenésével újabb veszélyforrással kell számolni a nyugat-bácskai körzetben.

A felkészülés és a szükséges tervek kidolgozásának céljából ülésezett a zombori Megyeházán a körzet válságstábja.

Először ülésezett a Nyugat-bácskai Körzet különleges helyzetekkel megbízott munkacsoportja. A napirenden a migrációs helyzet és a koronavírus is szerepelt.

Az ülésen a körzeti és községi vezetők mellett a katonaság, a rendőrség, a Vöröskereszt és azon intézmények képviselői vettek részt, amelyek a polgári védelem területén jelentős szerepet játszanak.
Zombort és környékét, az egész Nyugat-Bácskát is érintette az elmúlt években a migrációs válság. Dušan Marijan, a Nyugat-bácskai Körzet vezetője elmondta, az illetékes szervek a városban megjelenő migránsokat folyamatosan a befogadóközpontokba szállítják: „Tömegtájékoztatási eszközökből értesültünk a legújabb veszélyforrásról, ami Törökország határnyitása, és az onnan érkező hullám. Reméljük, hogy ez a hullám nem ér el bennünket, és nem lesz gondunk ezzel, de erre is fel kell készülnünk.”

Mivel a körzet Horvátországgal határos, a koronavírus esetleges megjelenésére is fel kell készülniük az illetékeseknek. Dragoslava Čubrilo, a zombori Közegészségügyi Intézet igazgatója elmondta, egy személy jelentkezett koronavírusra jellemző tünetekkel, de a vizsgálat folyamán kiderült, hogy nem fertőzött. Amennyiben a körzetben megjelenne a vírus az intézet munkatársai kidolgozott tervek alapján lépnének fel.

Dragoslava Čubrilo elmondta: „Orvosaink a Nyugat-bácskai Körzetért felelősek, három járványtani szakemberrel rendelkezünk. A helyzet annyiban változna, hogy a személyeket megfigyelés, járványügyi megfigyelés alá helyeznénk, elkülönítőbe kerülnének, és amennyiben bebizonyosodna a koronavírus jelenléte, akkor a munkacsoport járványügyi irányelvei alapján járnánk el.”

Március elseje a polgári védelem világnapja. Ennek apropóján az ülésen döntés született a polgári védelem egységeinek megalakításról is, amelyek tűzvész, árvíz, földrengés és egyéb rendkívüli helyzetben nyújtanának segítségek a hivatásos szerveknek. Az alakulatokba minden 40 év alatti személy jelentkezését várják.

Nyugat-Bácska
válságstáb
migránsok
koronavírus

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.