Ugrás a tartalomra

A városfejlesztés volt a téma az újvidéki VKT mai ülésén

2020.02.28
17:22
2020.02.28
19:46
Forrás
Pannon RTV
A környezetvédelem jegyében a város közel 100 új gázzal működő és további 10 elektromos autóbusz beszerzését szorgalmazza.

Emellett döntés született a diákok és egyetemi hallgatók éves autóbusz-bérletének árcsökkentéséről is. Évi 5000 dinárért utazhatnak városszerte. Egységesítették a buszjegyek árát is. Az első és második körzetben 65 dinárba, az összes többiben 110 dinárba kerül egy jegy április elsejétől.

Miloš Vučević, polgármester, Újvidék: „Szeretnénk visszacsábítani a diákokat a városi közlekedés használatára. Minél több éves bérletet próbálunk eladni. Most még csökkenés tapasztalható, évről évre kevesebb havijegyet adunk el. Ez egy vonzó ajánlat lehet a diákok számára.”

Újvidék
Miloš Vučević

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.