Ugrás a tartalomra

Újságíró és lektortalálkozó Újvidéken

2020.02.29
11:47
2020.02.29
19:17
Forrás
Pannon RTV
Újságíró és lektortalálkozót tartott a Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub Újvidéken.

Az összejövetelen az írásban és a különböző kifejezésekben, illetve riportokban ismétlődően megjelenő stílus- és helyesírási vagy mondatszerkezeti hibákra hívták fel a figyelmet, azaz arról beszélgettek, hogy miként lehet az újságírásban magasabb szintre emelni a nyelviséget.

Miklós Csongor, programkoordinátor, Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub: „Az tény, hogy a médianyelvnek egy kicsit fölöttébb kell lennie a többi stilisztikai rétegnek, mert egy példamutató és mérvadó réteget képvisel. Ilyen szinten nagyon kevés a továbbképzés, nagyon kevés a tanulási lehetőség és nem utolsósorban vannak szerkesztők, újságírók, akik folyamatosan vitatkoznak a lektorokkal, másrészt pedig elvitatják a nyelvi tisztaságnak a fontosságát. Ez a találkozó többek között ezt is szeretné megerősíteni, illetve erre szeretne rámutatni, hogy a lektoroknak a szerepe nélkülözhetetlenül fontos, másrészt pedig, hogy az újságíróknak a nyelvi tisztasága mérvadó, és ezt ápolni kell.”

Újvidék
Kossa János Magyar Nyelvművelő Egyesület és Olvasóklub
Miklós Csongor

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.