Ugrás a tartalomra

Itt a farsang, áll a bál!

2020.02.29
16:03
2020.02.29
19:18
Forrás
Pannon RTV
Télűző farsangi mulatságot tartottak Bajmokon. Különböző játékokkal, vetélkedőkkel várták a gyerekeket. A színes jelmezekbe öltözöttek között volt hercegnő, motoros és tigris is.

Nagy volt a sürgés-forgás a bajmoki Dózsa György Magyar Művelődési Központban, a gyermekek színes farsangi jelmezekkel és kreatív játékokkal búcsúztatták el a telet. Kollár Lívia először vett rész farsangon: Azt szeretem, mikor felvonulunk és elűzzük a telet.

A kicsik és nagyok legjobban a farsangi játékok és a versenyek miatt szeretik a programot, Kis Richárd például a kéz nélküli fánkevő versenyen bizonyult a leggyorsabbnak: Marshmellonak öltöztem, egy híres zenésznek, és azt szeretem, hogy lehet benne játszani.

Varga Csenge Harisnyás Pippinek öltözött. A különböző játékos foglalkozások közül a lufifújó verseny aratott legnagyobb sikert.

Az udvaron kiszebábot is égettek. Lukács Krisztina, a Dózsa György Magyar Művelődési Központ elnökségi tagja:Az idén sajnos kicsit kevesebben vagyunk mint tavaly, ugye nagyon sokan tőlünk is kimennek innen Bajmokról, kevés a fiatal gyerek, a kicsi gyerek, de még így is elég sokan összejöttünk. Én úgy gondolom, hogy fontos az, hogy megtanulják, megértsék a gyerekek, hogy ez a mi hagyományunk és ezt fenn kell tartani és egy kicsit összebarátkoznak ők is ezáltal könnyebben.

A farsangi mulatságon a gyermekek jelmezeit is díjazták és a fánkevő-verseny eredményéit is kihirdették.

farsang
Bajmok
Dózsa György Magyar Művelődési Központ

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.