Ugrás a tartalomra

Koronavírus - V4 kormányfői csúcstalálkozó lesz Prágában

2020.02.29
20:47
Visegrádi kormányfői csúcstalálkozót tartanak szerdán Prágában, az értekezleten a többi között megvitatják a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetet is - közölte Andrej Babis cseh kormányfő.

Az értekezlet megtartását Varsó javasolta. Szeretnénk előkészíteni a koronavírussal kapcsolatos megoldásokat és megerősíteni az együttműködést - írta a lengyel kormányfő a közösségi médiában. Eddig egyetlen visegrádi országban sincs még koronavírusos beteg.

"A V4 országok találkozója az időszerű európai helyzettel fog foglalkozni. Szeretnénk előkészíteni a koronavírussal kapcsolatos megoldásokat és megerősíteni az együttműködést" - írta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő twitteres bejegyzésében. Andrej Babis megerősítette a CTK-nak, hogy V4-es találkozót tartanak szerdán, de annak konkrét idejét még nem véglegesítették. "Még a magyar és a szlovák kormányfők álláspontjára várunk" - írta Babis. "Eddig egyetlen visegrádi országban sincs még koronavírusos beteg" - tette hozzá a cseh kormányfő. A CTK szerint a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar miniszterelnök a találkozón megvitatja a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásával kapcsolatos időszerű kérdéseket.

koronavírus
Prága
V4
Varsó
Andrej Babis

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.