Ugrás a tartalomra

A Frontex szerint erősödik a migrációs nyomás

2020.03.02
20:54
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Tömeges migrációra figyelmeztet a Frontex, vagyis az Európai Unió part- és határvédelmi ügynöksége. Jelentése szerint a helyzet ellenőrizhetetlen.

A török kormány pénteken közölte, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az EU-ba igyekvő migránsokat és megnyitja a határokat előttük. Görögország erre a határvédelem megerősítésével reagált. A migrációs nyomás a következő napokban tovább fokozódhat - véli az ügynökség.

Recep Tayyip Erdogan török elnök azt reméli, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való csütörtöki találkozóján megállapodnak majd az idlíbi tűzszünetről. A görög miniszterelnök közben bejelentette, hogy kormánya egy hónapra megszüntette a menedékkérés jogát. Andrej Plenković horvát miniszterelnök pedig azt nyilatkozta, hogy országa mindenben támogatja az EU külső határainak védelmét, főként Görögországban és Bulgáriában.

Az ENSZ jelentése szerint a görög-török határon jelenleg mintegy 13 ezer menekült tartózkodik.

Frontex
migráció

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.