Ugrás a tartalomra

A nők továbbra is sztereotípiákkal és előítéletekkel szembesülnek

2020.03.08
12:40
Forrás
VajdaságMa, Szerbiai RTV
A nőket továbbra is diszkriminálják a munkaerőpiacon, elsősorban a szülés miatt, és az előrelépés lehetőségét sem kellőképpen szavatolják számukra.

Ezt nyilatkozta az RTS-nek Brankica Janković szerb esélyegyenlőségi biztos. Elmondta, a nők nagy problémákkal szembesülnek az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, a vállalkozások elégtelen támogatása és az őket érő erőszak tekintetében is. Az esélyegyenlőségi biztos szerint az előző évben a legnagyobb előrelépés a jogalkotás és a nők politikai szerepvállalása terén történt. Hangsúlyozta, a kulturális hozzáállás megváltozására van szükség, mert sokan továbbra is úgy vélik, főként a vidéki térségekben, hogy a főzés és a mosás női munka. Brankica Janković felszólította a nőket, hogy továbbra is éljenek panasztételi jogukkal, mert egyetlen eset is számos problémát oldhat meg. 

nők
munkaerőpiac
diszkrimináció
Brankica Janković

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.