Ugrás a tartalomra

Konténerek a zsákok helyett

2020.03.11
14:51
2020.03.11
18:56
Forrás
Pannon RTV
Óbecse községben zárt konténerek váltják azokat a nejlonzsákokat, amelyekbe az újrahasznosítható háztartási hulladékot gyűjtötték eddig a polgárok.

A 200 sárga konténert Bácsföldváron, Mileševón, Dreán, Radičevićen és Pecesoron helyezik ki a napokban, idővel pedig Péterréve és Óbecse is sorra kerül. Az 5,4 millió dinár értékű szemétgyűjtők az Ekostar Pak vállalat adománya. Nagyjából minden 10 házra jut majd egy-egy konténer.

Fejes Zoltán, igazgató, Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft.: Mindegyik konténeren rajta van, hogy mit lehet abba a konténerbe rakni, karton, papír, fólia, PET-palackok, nem visszaváltható üvegek, üdítőitalos és sörös dobozok. Még nincs tapasztalatunk, mert most kezdünk dolgozni a konténerekkel, de akkor ürítjük őket, amikor azt látjuk, hogy félig tele vannak. Külön jármű megy majd üríteni azt.

Óbecse
nejlonzsák
újrahasznosítás
háztartási hulladék
konténer

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.