Ugrás a tartalomra

Részletek a magyarországi felsőoktatási intézmények zárva tartásáról, illetve a távoktatásról

2020.03.12
07:31
2020.03.12
12:22
Forrás
HVG
Mint ismeretes Magyarország kormánya a koronavírus terjedése miatt elrendelte a felsőoktatási intézmények zárva tartását és távoktatást rendelt el.

Az intézkedés számos Magyarországon tanuló vajdasági diákot is érint. A felsőoktatási intézmények egységesen előrehozták a tavaszi szünetet, ami március 16-20-ig tart. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen csütörtöktől elrendelték a szünetet. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen is hasonlóan jártak el. Azzal a különbséggel, hogy ott március 26-án, míg a műszaki egyetemen március 23-án veszi kezdetét a távoktatás. A Budapesti Corvinus Egyetem egyelőre nem közölte, hogy mikor kezdik a távoktatást. A Pécsi Tudományegyetemen március 12-13-14-re hirdettek szünetet, a további tudnivalókat levélben közölték a diákokkal. A Szegedi Tudományegyetem közleménye szerint a szünet „ az SZTE foglalkoztatotti állományát, valamint a köznevelési intézményekben folytatott nevelési alapfeladatok ellátását nem érinti". Az illetékesek arra kéri a hallgatókat, hogy a szünet alatt semmiképp ne utazzanak külföldre. Azoknak a kollégistáknak, akik Magyarországi lakcímmel rendelkeznek, március 15-ig kell elhagyniuk a kollégiumot.

egyetem
bezárás
rektori szünet
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.