Ugrás a tartalomra

16-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

2020.03.12
17:31
2020.03.12
17:39
Forrás
Pannon RTV
Egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Újabb három embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést, ezzel 16-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon - közölték az illetékesek. Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődött a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás. Velük együtt Magyarországon 16 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván: kilenc iráni, egy brit és hat magyar állampolgárt. Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezetője az operatív törzs mai ülése után a három új fertőzött egészségi állapotáról is beszélt.

Szlávik János, osztályvezető főorvos, Dél-pesti Centrumkórház, Magyarország: „Az első egy korábban karanténban lévő iráni diák, akinek a tegnapi nap folyamán lett pozitív a tesztje. Ő egyébként a korábban rendbontó diákoknak az egyike. A második eset egy huszonhét éves magyar állampolgár, aki Izraelben járt, majd ezt követően Magyarországon kapcsolatba került ismeretlen állampolgárságú külföldiekkel. Lázas volt, köhögött, gombócérzése volt, és az ambulanciánkon derült ki a pozitivitása. Az ővele szoros kontaktusban lévő két embert karanténba tettük a Dél-pesti Szent László Kórház területén. A harmadik beteg egy 49 éves magyar beteg, aki március 7-én, hajnali háromkor járt a korona centrumban, a Szent László Kórházban. Ez a hölgy nem járt külföldön. Ő nem találkozott koronavírussal igazoltan fertőzött beteggel, ezért a kollégáim a Szent László Kórházba irányították.”

koronavírus

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.
20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.