Ugrás a tartalomra

Új szakaszába ért a koronavírus-járvány Magyarországon

2020.03.16
17:32
Forrás
Pannon RTV
A magyar országos tiszti főorvos Budapesten, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján az időseket is figyelmeztette.

Müller Cecília hozzátette, az első szakaszban egyedi megbetegedések fordultak elő. A járvány következő szakaszában, várhatóan a következő napokban, már csoportos fertőzések fordulhatnak elő. Az országos tisztifőorvos azt kérte, hogy aki teheti, maradjon otthon, hiszen minden személyes érintkezés veszélyforrást jelenthet.

Müller Cecília, országos tiszti főorvos, Magyarország: „Akinek nem fontos, az ne menjen se a közösségbe, se a megszokott kis klubjaiba, mert veszélyforrás lehet. Többször elhangzott már, hogy különösen is az időseinket féltjük, hiszen ez a vírus valamilyen tulajdonsága miatt rájuk nézve a legveszélyesebb. Kérjük, hogy maradjanak otthon. Amennyiben a családjuk tudja őket segíteni, az a legideálisabb helyzet.”

koronavírus
járvány
figyelmeztetés
Müller Cecília

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.