Ugrás a tartalomra

Leállították a választási előkészületeket Szerbiában

2020.03.16
21:25
2020.05.21
11:25
Forrás
MTI
A szükségállapot kihirdetése miatt hozta meg a döntést a Köztársasági Választási Bizottság.

A szerbiai választási bizottság leállította a választási előkészületeket. A választási bizottság a kormány vonatkozó határozata, illetve a szükségállapot kihirdetése miatt úgy döntött, hogy határozatlan időre felfüggeszti a választási előkészületeket, ám az eddig elvégzett munkát, a támogatói aláírások gyűjtését, illetve a beadott és kihirdetett listákat nem nyilvánítja semmisnek. A testület közölte, hogy a szükségállapot visszavonását követően új határidőket szab a szavazás előkészületeinek. A választási bizottság hatáskörén kívül esik a választások elhalasztása, ám az előkészületi munkák leállítása arra utal, hogy a korábbi bejelentésekkel összhangban, valamint a pártok vezetőivel folytatandó tárgyalásokat követően a szerb elnök kedden bejelenti az április 26-ra tervezett országos, tartományi és önkormányzati választások elhalasztását.

választás
leállítás
előkészületek
Köztársasági Választási Bizottság
rendkívüli állapot
koronavírus
Választások 2020

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.