Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a távoktatás Szerbiában

2020.03.17
15:05
2020.03.17
15:17
Forrás
RTS
Ma reggel nyolc órától egyelőre csak szerbül kezdődött meg a távoktatás az országban.

Mintegy 900 ezer diákot várnak a televízió képernyője elé. Az általános iskolások a szerb közmédia 3-as csatornáján, míg a középiskolások az RTS Planeta nevű platformon követhetik szerb nyelven az oktatást. Az elsőtől hetedikes diákok a tananyagot két órás blokkokban tekinthetik meg, a nyolcadikosok pedig három órás blokkokban, hétfőtől szombatig nézhetik a tematikus műsorokat. Emellett még vasárnaponként is tartanak felkészítővel kapcsolatos műsorokat a nyolcadikosoknak. A középiskolások az RTS Planetán kívül még azokon az online felületeken is tájékozódhatnak, amelyeket az oktatási intézmények biztosítanak.

A tanárok feladata lesz az is, hogy az órákat, amelyek elhangzottak a tévében, vagy más formában, jegyezzék fel az elektronikus naplóba. Az elkövetkező napokban a nemzeti kisebbségek nyelvén is elkezdődhet a távoktatás. Erről az iskolák és a nemzeti tanácsok weboldalain lehet majd tájékozódni, valamint médiaházunk is beszámol az ezzel kapcsolatos fejleményekről.

távoktatás
szerb nyelv
koronavírus

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.