Ugrás a tartalomra

Szlovénia kijárási korlátozásokat jelentett be, Horvátország újabb szigorításokat vezetett be

2020.03.19
21:28
2020.03.19
21:38
Forrás
MTI, hirado.hu
Szlovénia egész területére kijárási korlátozásokat jelentett be csütörtökön Ales Hojs belügyminiszter a szlovén közszolgálati televízióban.

Éjféltől az ország lakóinak csak abban az esetben lehet elhagyniuk lakhelyüket, ha munkába mennek, vagy élelmiszert és gyógyszert szeretnének beszerezni. Akik megszegik a szabályokat, 400 euró (143 ezer forint) pénzbírsággal sújthatók.

Ljubljana már korábban felfüggesztett, illetve korlátozott minden szükségtelen tevékenységet. Hétfőtől leállították a tömegközlekedést, keddtől a repülőtereket is lezárták, csütörtöktől pedig betiltották az 5 főnél nagyobb összejöveteleket.

Szlovéniában csütörtökön délután 14 óráig 319 volt a fertőzöttek száma.

Horvátországban csütörtöktől részleges boltzár lépett életbe, és betiltották a nyilvános rendezvényeket, valamint lezárták a határokat a külföldiek előtt.

Andrej Plenković horvát kormányfő késő esti, rendkívüli televíziós beszédében megértésre és szolidaritásra szólított fel. Kiemelte: tudatában kell lenni annak, hogy a világjárvány miatt hirtelen megváltozik majd az élet, és az elkövetkező napok, hetek és hónapok nagyon nehezek lesznek, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb emberéletet követeljen a vírus.

Horvátországban csütörtökön 20 óráig 110 volt a fertőzöttek száma.

Több ország mellett Izraelt is sújtja a koronavírus. Ott már több mint 500 koronavírussal fertőzött személy van - jelentette a helyi média csütörtökön. Szerda óta kilencvenhattal nőtt a fertőzöttek száma, így összesen 529 koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván. Közülük hatan súlyos állapotban vannak, viszont tizenketten gyógyultan hagyhatták el kórházat. Az utóbbi két napban napi 2200 tesztet végeztek el. Halálos áldozatot eddig még nem követelt a fertőzés Izraelben.

Szlovénia
Horvátország
koronavírus

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.