Ugrás a tartalomra

„Szerbiában még nem beszélhetünk tömeges megbetegedésről”

2020.03.20
10:44
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV
Lassan, de növekszik a súlyosabb koronavírusos esetek száma Szerbiában, azonban még nem beszélhetünk tömeges terjedésről - nyilatkozta a szerb közmédiának a járványügyi szakember.

Goran Stevanović, a Szerbiai Klinikai Központ fertőzőosztályának vezetője elmondta, tegnap kiengedték az első két olyan személyt a kórházból Nišben, akik kigyógyultak a betegségből. Leszögezte, két negatív teszt szükséges ahhoz, hogy valakit gyógyultnak nyilvánítsanak. Az elkövetkező napokban további személyeket engednek ki a kórházakból, ugyanakkor elkerülhetetlen, hogy növekedjen a fertőzöttek száma. A járványügyi szakember azt javasolta, mindenki szigorúan tartsa be a kormány által hozott intézkedéseket.

koronavírus
megbetegedés
fertőzés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.