Ugrás a tartalomra

Vučić: számítunk az EU támogatására

2020.03.20
17:19
2020.03.20
17:26
A szerb elnök és az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a koronavírus-helyzetről, a regionális kapcsolatokról, valamint a Belgrád-Pristina párbeszédről is egyeztetett ma.

Aleksandar Vučić és Josep Borrell egyetértett abban, hogy elengedhetetlen az együttműködés a Nyugat-Balkán és az EU között. Vučić elmondta: számítanak az Unió támogatására, úgy a betegség elleni küzdelemben, mint a gazdaság helyreállításában a vírus lecsengése után. A szerb államfő reményét fejezte ki, hogy Szerbia tagjelöltként ugyanolyan elbírálásban részesül, mint az EU tagországai. Ezáltal pedig hozzájuthatunk a brüsszeli alapokhoz - húzta alá Vučić.

A köztársasági elnök üdvözölte az Európai Bizottság döntését, miszerint 50 millió euró értékben állítanak össze egészségügyi felszereléseket, és ehhez hozzájuthat Szerbia is. Josep Borrell kiemelte: az EU mindent megtesz, hogy segítsen Szerbiának. A kül- és biztonságpolitikai főképviselő tájékoztatta a szerb elnököt, hogy az európai intézmények előkészítik a módját annak, hogy a tagjelölt országok is hozzájussanak az uniós forrásokhoz közegészségügyi válság idején.

Josep Borrell
Aleksandar Vučić

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.