Ugrás a tartalomra

„Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne essetek; mert jóllehet a lélek kész, de a test erőtelen.”

2020.03.21
10:06
2020.03.21
10:12
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiai Református Keresztyén Egyház elnökségének közleménye:

A koronavírus gyors terjedése miatt hozott állami intézkedésekkel összhangban a Szerbiai Református Keresztyén Egyház elnöksége a következő javaslattal fordul a gyülekezetek, lelkipásztorok és egyháztagok felé:

„Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne essetek; mert jóllehet a lélek kész, de a test erőtelen.” (Mt 26, 41)

Orosz Attila bácskai esperes levelében az áll, javasolják, hogy további intézkedésig, lehetőség szerint szüneteltessenek minden egyházi közösségi alkalmat: istentiszteletet, bibliaórát, hittanórát, konfirmáció előkészítést, egyházi testületi üléseket és minden egyéb csoportos foglalkozást, közösségi alkalmat. Kivételt csak a temetési szertartás képez, amelyeket egyszerűsített formában kell elvégezni, lehetőség szerint csak a szűk család jelenlétében. Kérik továbbá a híveket, hogy otthon olvassák a Szentírást, tartsanak házi áhítatokat és könyörgéseket. Kövessék a rádióban és TV-ben közvetített istentiszteleteket valamint az interneten követhető online egyházi alkalmakat.

Szerbiai Református Keresztyén Egyház
Orosz Attila

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.