Ugrás a tartalomra

17.00 – 5.00 – Elkezdődött a meghosszabbított kijárási tilalom

2020.03.22
16:55
2020.03.22
17:58
Forrás
Szerbiai RTV
Ma lépnek életbe a legújabb szigorítások a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.

A 65 év felettieknek egyáltalán nem szabad elhagyni otthonukat, kivéve vasárnap reggel 3 és 8 óra között, amikor bevásárolhatnak.

A kijárási tilalmat csak sürgős egészségügyi okok miatt lehet megszegni, vagy külön munkaengedéllyel lehet mozogni.

A házi kedvenceket este 8 és 9 óra között lehet sétáltatni, legfeljebb 20 percig, 200 méteres távolságban a lakhelytől és nem csoportosan.

Az egészségügyi maszkok árát 120 dinárban maximalizálták.

A kijárási tilalom meghosszabbítása miatt, amely 17 órától másnap reggel 5 óráig van érvényben, változott az üzletek nyitvatartási ideje. A szupermarketek és az üzletláncok eladási egységei reggel 7-től délután 3-ig dolgoznak. Egyes gyógyszertárak és a kisebb vegyesboltok is legfeljebb 16 óráig tartanak nyitva. A szerbiai koronavírus-járvány miatt zárva vannak a kávézók, éttermek és bevásárlóközpontok, az ételek házhoz szállítása viszont engedélyezett.

Az illetékesek ezentúl minden nap 15 órától tartanak tájékoztatót.

A szerb kormány még egyszer arra kért mindenkit, hogy tartsák be a szigorításokat, mert csak így együtt tudjuk leküzdeni a vírust.

kijárási tilalom
koronavírus
nyitvatartás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.