Ugrás a tartalomra

Vadak kószálnak a kiürült városok utcáin

2020.03.23
13:15
2020.03.23
13:29
Forrás
MTI
Szarvasok, mosómedvék, pulykák és más állatok kószálnak a világszerte elcsöndesedett, kiürült városok utcáin - írta meg a The Guardian a közösségi médián szaporodó beszámolókra és képekre hivatkozva.

Elsősorban a külvárosok környékén élő vadak indulnak felfedezőútra. A japán Narában szikaszarvasok járják a várost és a metróállomásokon is látták őket. A panamai San Felipe elnéptelenedett tengerpartján mosómedvék tűntek fel, a Guardian egy kaliforniai szerkesztőjének oaklandi háza körül pedig pulykák jelentek meg. A pulykák jelenléte nem szokatlan Oakland környékén, a San Franciscó-i öbölben, de most úgy tűnik, messzebbre merészkednek. Európai nagyvárosok, köztük Barcelona utcáin is meglepetést keltettek a vaddisznók. A panamai Smithsonian Trópusi Kutatóintézet igazgatója, Matt Larsen pedig elmondta, hogy hat éve él San Felipében, de most látott először mosómedvéket a háza melletti tengerparton.

vadállatok
kószálnak
kiüresedett
koronavírus

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.