Ugrás a tartalomra

Szabadka és a rendkívüli állapot - Mi a helyzet?

2020.03.24
18:42
2020.03.24
19:00
Forrás
Pannon RTV
Csak fegyelemmel tudjuk átvészelni a jelenlegi helyzetet - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Bogdan Laban, Szabadka polgármestere.

Elmondta, hogy a piacok, a bevásárlóközpontok, az edzőtermek, a kávézók és éttermek zárva tartanak, valamint, hogy a tömegközlekedés is leállt. Csak az étel házhoz szállítása lehetséges. Szabadkán továbbá a lakóközösségekben megszervezik az épületek közös helyiségeinek fertőtlenítését, a városi közlekedést pedig biztosítják a munkásoknak, 5-től 7-ig és 14-től 16 óráig. Laban arról is beszélt, hogy a 65 évnél idősebbeknek és a nehéz helyzetben lévő családoknak is segítenek.

Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Megkérném a polgártársainkat, hogy ne terjesszenek ellenőrizetlen információkat a közösségi oldalakon. Ezzel csak pánikot keltenek. Az egészségügyi intézmények és a rendőrség hatékonyan végzik a munkájukat, ezért senkinek sem hoz jót az álhírek terjesztése. A kommunális közművállalatok az alapítóik által meghatározott munkarend szerint végzik feladataikat, a városi válságkezelő törzskar parancsai alapján.”

Szabadka
rendkívüli állapot
intézkedések
Bogdan Laban
autóbusz

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.