Ugrás a tartalomra

Nyolc tájegység táncait tanulhatják meg a gyerekek otthon

2020.03.25
18:26
Nyolc tájegység jellegzetes táncait tanulhatják meg a gyerekek otthonukban a magyar Országos Széchényi Könyvtár néptáncoktató filmsorozata segítségével.

Ezek a könyvtár YouTube-csatornáján lesz elérhető péntektől.

A táncok tanítását a legkiválóbb gyermekegyüttesek tagjai, a szarvasi gyermek szólótáncfesztivál díjazottjai mutatják be. A Táncolj velünk! című, gyermekeknek szóló néptáncoktató filmsorozat 1998 és 2008 között készült a nemzeti könyvtárban. A filmekben a viseletek mellett a nézők megismerkedhetnek egy-egy tájegység történeti-néprajzi hátterével is. Az illusztrált táncokat péntekenként teszik közzé. A sorozat első két részében a Sárközbe kalauzolják a gyerekeket, akik a Cinegés, valamint a Lassú és friss csárdás lépéseit tanulhatják meg.

tájegység
tánc
Országos Széchényi Könyvtár
néptáncoktató
szólótáncfesztivál
Táncolj velünk!
Sárköz
csárdás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.