Ugrás a tartalomra

Földrengés rázta meg szerdán a Kuril-szigeteket

2020.03.26
13:32
2024.03.19
08:50
Forrás
russia today, 24.hu
Erős földrengés rázta meg szerdán az orosz Távol-Keleten található Kuril-szigeteket. A Richer-skála szerinti 7,2-es rengés epicentruma 56,7 kilométeres mélységben volt.

A az orosz hatóságok szökőár riadót adtak ki, és a veszélyeztetett zónából 2500 embert evakuáltak.

A földmozgás azonban csak enyhe, csupán fél méteres hullámokat okozott. A rengés emberi áldozatot nem követelt és anyagi károkat sem okozott a terület elszigeteltsége miatt.

A Kuril-szigetek a földrengésekkel és vulkánokkal bővelkedő Tűzöv részei, amely a dél-amerikai Tűzföldtől Chilén, San Franciscón át Alaszka, Kamcsatka déli részének érintésével az óceán nyugati felén Japán, Fülöp-szigetek és Indonézián keresztül húzódik.

földrengés
Kuril-szigetek
Oroszország

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:59, Frissítve: 08:00

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.