Ugrás a tartalomra

Szijjártó: A válság idején is biztosítani kell az áruk akadálytalan forgalmát

2020.03.26
15:46
Forrás
MTI
Az Európai Unión belüli akadálytalan áruforgalomról tárgyalt Szijjártó Péter a bolgár külügyminiszterrel Szófiában.

 Az új típusú koronavírus-járvány okozta válság idején minden kormánynak kettős felelőssége van - szögezte le Ekaterina Zaharieva bolgár külügyminiszter. Rámutatott arra is, hogy ehhez az kell, hogy mindenki garantálja a korlátozásoktól mentes áruforgalmat, és ebben magyar és bolgár fél több európai koordinációt és segítséget várna el. Továbbá közösségi szinten kellene biztosítani az áruk, továbbá a hazatérni kívánó európai polgárok számára azokat a tranzitútvonalakat, amelyeket Budapest és Szófia már biztosít. Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kitért arra, hogy a járvány idején a migrációval kapcsolatban és Törökországgal is megállapodásra kell jutni, hiszen a tömeges bevándorlási hullámok jelentős egészségügyi kockázatot jelentenek.

Szijjártó Péter
Bulgária
Szófia
Európai Unió

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.