Ugrás a tartalomra

Háromszázra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, több a gyógyult is

2020.03.27
07:23
2020.03.27
08:20
Forrás
MTI
A koronavirus.gov.hu péntek reggeli adatai szerint újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az eddigi 28-ról 34-re nőtt a gyógyultak száma is. Cikkünk folyamatosan frissül.

07:00 - Összesítésük szerint a Magyarországon azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 300. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 286 magyar állampolgár.

Az oldal adatai szerint a betegségbe mostanáig tízen haltak bele, a mintavételek száma 9275.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.
    

 


 

koronavírus
koronavírus-fertőzés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.