Ugrás a tartalomra

Spanyolországban egy nap alatt 769 halott

2020.03.27
14:32
2020.03.27
14:44
Forrás
Euronews
Spanyolország háborúban áll a koronavírussal - mondta Pedro Sánchez miniszterelnök.

Spanyolországban az elmúlt 24 órában 769-en haltak meg koronavírus miatt. Ez felülmúlja a korábbi napok olasz adatait is. Több mint háromezer katonát mozgósítottak a kór elleni küzdelemre, ők főleg szállítási és fertőtlenítési feladatokat látnak el. Az egészségügyi dolgozók szerint kezelhetetlen a helyzet.

Spanyolországban már jóval több halottja van a koronavírus-járványnak, mint Kínában. Számuk 4400 közelében jár, miközben Kínában a 3300-at sem érte el. Az albacetei kórház ideggyógyász főorvosa, Tomas Segura Martin szerint a spanyol egészségügy egyáltalán nem volt felkészülve egy ilyen válsághelyzetre, és ez rettentő dilemma elé állítja az orvosokat és az ápolókat. Március végére több mint 3100 koronavírus-fertőzött került intenzív osztályra Spanyolországban. „Ha valaki nem tud rendesen levegőt venni, és ha nincs lélegeztető gép, akkor meghal. Néha döntenünk kell, kit teszünk a gépre. Rangsorolnunk kell a betegeket. Ez nem az, amire felesküdtünk.”

 

koronavírus
áldozat
Spanyolország

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.