Ugrás a tartalomra

Ferenc pápa Urbi et Orbi áldást osztott

2020.03.27
19:23
2024.03.19
08:50
A kereszténység központjából emelte fel imáját Ferenc pápa és adta rendkívüli Urbi et Orbi áldását az új koronavírus-fertőzés sújtotta világra a járvány miatt lezárt Szent Péter-bazilika térről.

Ferenc pápa hangsúlyozta: a vírus világméretű terjedésére az ima, az együttérzés és a gyengédség világméretű terjedésével akarunk válaszolni. A meditációt a szentségimádás követte, majd a közel egy órás imádság végén Ferenc pápa rendkívüli Urbi et Orbi áldást adott Róma városára és a világra.

Az Urbi et Orbi áldást az egyházfő a nagyobb ünnepeken, karácsonykor és húsvétkor adja. A mostani rendkívüli vészhelyzetben az áldással az egyház az általános feloldozás lehetőségét hangsúlyozta.

Ferenc pápa: „Rémültté és elveszetté váltunk. Akárcsak az evangéliumi szakaszban szereplő tanítványok, felkészületlenül miránk is ránk tört a váratlan és vad vihar. Ráébredtünk, hogy mindannyian ugyanabban a bárkában vagyunk. Mind törékenyek, és irányt vesztettek. Ugyanakkor mégis fontosak és szükségesek vagyunk. Mindannyian arra nyertünk meghívást, hogy evezzünk együtt, hisz mindannyiunknak szüksége van a kölcsönös támasznyújtásra. Ebben bárkában itt vagyunk mindannyian. Akárcsak azok a tanítványok, aki egy hangon szólalnak meg, és szorongásukban ezt mondják: elveszünk. Mi is ugyanígy rájöttünk, hogy nem tudunk külön-külön, a magunk erejéből előrejutni.”

koronavírus
fertőzött
járvány
Urbi et orbi
áldás
Ferenc pápa

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.