Ugrás a tartalomra

Vulin: Erőszakot alkalmazunk, ha hatósági személyre támadnak

2020.03.28
12:00
2020.03.28
12:11
Amennyiben valaki megtámad munkájukat végző hivatalos személyeket, komoly büntetésre számíthat - jelentette ki Aleksandar Vulin.

A szerb védelmi miniszter a Prva Televíziónak nyilatkozva elmondta, az állampolgároknak felelősségteljesen kell viselkedniük. Meg kell érteniük, hogy a Szerbiai Katonaság tagjai az ő javukat szolgálják. Senki sem érezheti azt, hogy erősebb az államnál, és nem veszélyeztetheti mások életét.

Példákat is említett: Kragujevacban egy karanténra kötelezett személy egészségügyi dolgozókra és egy katonai rendőrre támadt. Olyan is akadt, aki soron kívül, koronavírusra jellemző tünetek nélkül próbálta meg elérni, hogy végezzék el rajta a tesztet. Leszögezte, az olyan emberekkel a legnehezebb, akik azt gondolják magukról, hogy a rendszer felett állnak.

Vulin a migránshelyzetről is beszélt. Elmondta, a legtöbb migránst központokban helyezték el. Amennyiben az állampolgárok látnak az utcán menekülteket, értesítsék a rendőrséget - tette hozzá.

Aleksandar Vulin
erőszak
támadás
rendőr
katona
Kragujevac

Most

16:10, Frissítve: 16:30

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.