Ugrás a tartalomra

A kivilágított Eiffel-tornyon keresztül mondtak köszönetet a franciák

2020.03.28
14:40
2023.11.02
09:03
Forrás
hirado.hu
Európa több városában este 8 órakor tapssal hálálják meg az emberek az egészségügyi dolgozók munkáját.

Fotó: Tanjug/AP/Thibault Camus

Párizsban a közkedvelt látnivalóra, az Eiffel-toronyra kivetítve mondtak köszönetet a kitartó munkát végző egészségügyben dolgozóknak és mindenki másnak, akik alapvető feladatokat látnak el a francia fővárosban. A 324 méter magas tornyot ezentúl minden este 8 és 11 óra között megvilágítják köszönetet mondó és a lakosságot franciául és angolul is otthonmaradásra buzdító feliratokkal - közölte a főpolgármester.

Fotók:Tanjug/AP/ Valentin Flauraud

A szomszédos Svájcban is az ország egyik jelképére, a Matterhorn hegycsúcsra vetített fényjátékkal próbálnak lelket önteni a járvány miatt elkeseredett emberekbe.

Franciaország
Párizs
Eiffel-torony

Most

16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.