Ugrás a tartalomra

Ezer felett a halálos áldozatok száma Nagy-Britanniában

2020.03.28
20:14
2020.03.28
20:21
Forrás
MTI
Egy nap alatt 260-nal emelkedett és ezzel 1019-re nőtt a halálos áldozatok száma Nagy-Britanniában. Ez az eddigi legnagyobb napi halálozási szám a brit adatok rendszeres közlésének kezdete óta.

A koronavírus-járvány következtében több mint 17 ezer ember szervezetében mutatták ki a kórt. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Boris Johnson miniszterelnök és a Matt Hancock egészségügyi miniszter koronavírustesztje is pozitív lett. Ők egy hétig tartó karanténba vonultak és otthonról dolgoznak. Egy újabb bejelentés szerint az angliai tisztifőorvost is kivizsgálták, szintén pozitív eredmény született. Nagy-Britanniában naponta átlagosan hatezer koronavírustesztet végeznek, de a kormány a hónap végéig tízezerre, április közepéig 25 ezerre tervezi emelni a naponta elvégzett szűrések számát.

Nagy-Britannia
koronavírus

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.