Ugrás a tartalomra

Kedden ismerjük meg a gazdaság talpra állítását célzó intézkedéseket

2020.03.29
15:43
2020.03.29
15:57
Forrás
Tanjug
A szakértők szerint a koronavírus-járvány komoly világgazdasági válságot okozhat.

Kedden mutatja be azokat az intézkedéseket Aleksandar Vučić szerb államfő, amelyek a szerb gazdaság talpra állítását célozzák meg - erősítette meg a Tanjug hírügynökségnek a Köztársasági Elnöki Hivatal. Mint ismeretes, a koronavírus-járvány óriási kihívások elé állítja a világgazdaságot. A szerb elnök korábban azt nyilatkozta előzetesen a szerbiai intézkedésekről, hogy azok célja, hogy a járvány után talpra állítsák a szerbiai gazdaságot.

Aleksandar Vučić előzőleg azt ígérte, hogy az állam segíteni fog a bajba jutott vállalkozóknak. Továbbá elmondta, idő kell hozzá, hogy talpra álljon az ország. „Hatalmas visszaesésre számítunk a második negyedévben, viszont növekedés várható a tavalyi évhez képest a harmadik és a negyedik negyed esetében” - fogalmazott.

gazdaság
koronavírus
kár

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.