Ugrás a tartalomra

Eddig négy vajdasági áldozata van a koronavírusnak

2020.03.30
17:07
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-járvány vajdasági helyzetét ismertette ma Igor Mirović Újvidéken.

A tartományi kormány elnöke elmondta, hogy a Közegészségügyi Intézet legfrissebb adatai szerint 147 koronavírussal fertőzött beteg van Vajdaságban.

Mirović hozzátette, hogy a hétvégén még 20 lélegeztetőgép érkezett a Vajdasági Klinikai Központba. Beszélt továbbá a távolságtartás fontosságáról, valamint a 65 évnél idősebb polgárokról is, akiket felszólított, hogy továbbra is tartsák be a kormány intézkedéseit, és maradjanak otthon.

Igor Mirović: „A Vajdasági Klinikai Központban 42 páciens van, az úgynevezett koronavírus-központban. Mondhatom, hogy ez a legfelszereltebb központunk a betegség elleni harcban Vajdaság területén. Van egy rossz hírem is, reggel meghalt a negyedik páciens Vajdaságban.”

 

Igor Mirović
koronavírus

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.