Ugrás a tartalomra

Gazdasági kérdésekről tárgyalt a magyar kormányfő

2020.03.30
13:42
2020.03.30
15:10
Forrás
index.hu
Gazdaságpolitikai szereplőkkel egyeztetett ma Orbán Viktor a költségvetés és a gazdaság fellendítésének ügyében.

A magyar miniszterelnök a Facebook-oldalára feltett videó szerint az Innovációs és Technológiai Minisztériumba ment, hogy ott online konferencia keretében tárgyaljon. A megbeszélésen személyesen részt vett Palkovics László miniszter is.

A videóban Orbán azt mondja: Összefoglalva, három dolgunk van: a 20-as költségvetés eltérítése, a 21-es költségvetés megtervezése az eltérített 20-as logikájában, és egy nagy gazdaság-újraindítási akciótervnek az összeillesztése. Hozzátette, hogy ezek a keretek, hogy ezen belül pontosan milyen intézkedések lesznek, abban várja a segítséget.

A válságkezelés és a gazdaság újraindítása érdekében az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség - jelentette ki Orbán Viktor. Elmondta, az idei költségvetést a jelenlegi helyzethez kell igazítani. A jövő évi büdzsé előkészítése pedig már folyamatban van. Leszögezte, minden idők legnagyobb gazdaságélénkítési akciótervét kell elindítani, célul kitűzve a növekedést, a munkahelyteremtést, valamint a munkahelyek megőrzését.

Orbán Viktor
miniszterelnök
gazdaság

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.