Ugrás a tartalomra

A fertőtlenítőszer a bajnok, de a WC-papír és a liszt is jól teljesített

2020.03.30
22:23
2020.03.31
17:18
Forrás
Szerbiai RTV
A koronavírus-járvány ideje alatt egyes termékek iránti kereslet a többszörösére nőtt Szerbiában is. A Nielsen Ügynökség megvizsgálta, hogy bizonyos árucikkekből mennyivel vásároltunk többet

A szerbiaiak 482 százalékkal több lisztet vásároltak március negyedik hetében a tavalyi év ugyanezen időszakához képest - írja a Szerbiai RTV. A közszolgálati médiaház a Nielsen Ügynökség kutatási adatait ismertette. A legkeresetebb termékek listáján nincs nagy meglepetés, a liszt mellett a WC-papír, az élesztő, az étolaj és a különböző fertőtlenítőszerek uralják az élvonalat. Március harmadik hetében a WC-papír iránti kereslet 261 százalékkal nőtt, amíg a negyedikben 131 százalékra visszaesett.

Szerbiában volt olyan hét, amikor az egy évvel ezelőtti adatokhoz viszonyítva az élesztő iránti kereslet meghaladta a 200 százalékot. Abszolút rekord viszont a fertőtlenítőszerek esetében született: ezekből a termékekből március harmadik hetében 702 százalékkal több kelt el.

vásárlás
liszt
koronavírus

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.