Ugrás a tartalomra

Topolya: 2500 dinár értékű csomag a kisnyugdíjasoknak

2020.03.31
12:33
2020.03.31
12:38
Forrás
Magyar Szó
A topolyai község területén élő minden kisnyugdíjas hamarosan 2500 dinár értékű csomagot kap.

A községi válságtörzs döntése értelmében a községi költségvetésből erre a célra 11 millió dinárt irányoznak elő. Összesen 4577 kisnyugdíjas kapja meg ezt a segélyt, akiknek a jövedelme kevesebb, mint 30 ezer dinár. A csomagokat önkéntesek osztják szét hamarosan a topolyai község területén.

A községi válságtörzs március 28-án megtartott ülésén elhangzott jelentések és beszámolók alapján megállapítást nyert, hogy a község területén a helyzet kielégítő. Az országban nulladik páciensként regisztrált első fertőzött kigyógyult és haza is engedték, most még házi karanténban lábadozik. A városban és a falvakban is folyamatos a közterületek fertőtlenítése és a polgárok is – néhány ritka esettől eltekintve – betartják az előírásokat és rendeleteket.

A községi válságtörzs rendkívüli ülésén elfogadták azokat az intézkedéseket, melyeket az állami hatóságok utasításaival összhangban meg kellett hozni.

Számos intézkedést hoztak ezenkívül a rendkívüli helyzet állapotában alkalmazott magatartási szabályok meghatározására. A február végétől a határok lezárásáig a határt átlépő és az önkormányzat területére belépő személyek mozgását továbbra is figyelemmel kísérik a belügyi szervek. Az elkövetkező hetekben közülük sokak esetében a 14, illetve a 28 napos karantén elteltével szüntetik meg az elszigetelődés folyamatos kontrollját. Az érintett polgártársaink állapotának további menetét a Szabadkai Közegészségügyi Intézet fogja ellenőrizni és nyilvántartani. A rendőrség továbbra is folyamatosan ellenőrzi, hogy nincs-e mozgás a kijárási tilalom idején.

A város közterületeit a Komgrad közvállalat munkatársai rendszeresen fertőtlenítik. A közterületek fertőtlenítése folyamatos a helyi közösségekben is, a fertőtlenítőszerek mindenhol rendelkezésre állnak. Hangsúlyozták a stáb ülésén a Komgrad közműszolgáltató felelősségét a város higiéniájának fenntartásában, a városi hulladék eltávolításában. A tömbházak esetében a lakóközösségek elnökének feladata továbbra is a környezet és a közös helyiségek fertőtlenítésének megszervezése. Az is megállapítást nyert, hogy az egészségügyi dolgozók megfelelően végzik a munkájukat, rövid idő alatt sikerült mindent megszervezni, az önkormányzati költségvetésből pedig fokozott segítséget nyújtanak az egészségügynek, akárcsak a Vöröskereszt szervezetének. Elsősorban védőeszközök formájában kapják a jelentős segítséget, amelyekre nagy szükség van most.

Az ülésen az illetékesek arról is beszámoltak, hogy az elkövetkező időszakban megoldódik a kórházból való távozása után gondozásra szoruló személyek elszállásolásának és ápolásának problémája. Szükség esetén a népkonyha által készített egytálételek számát is növelik.Hétfőtől minden lelki segítséget igénylő személy számára elérhető a segélyhívás a 069/599-0869-es telefonszámon.

A fodrász-, kozmetika-, illetve pedikűr- és manikűr-szalonok bezárásáról is döntöttek.

Elhangzott az is, hogy a vendéglátóipari létesítmények is tiszteletben tartják a tilalmakat és a rendkívüli helyzetben meghozott előírásokat. A városban egy pizzéria működik, amely az összes szükséges engedélyt megkapta az illetékes minisztériumtól az étel házhoz szállításához, így tevékenysége legálisnak tekinthető.

Topolya
csomag
kisnyugdíjas
intézkedés

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.