Ugrás a tartalomra

Szerbia 7,5 millió euró segítséget kér az EU-tól

2020.03.31
13:33
2020.03.31
13:49
Az európai integrációért felelős szerbiai miniszter olyan teherszállító repülőgépekre kér segítséget, amelyek az egészségügyi felszerelést szállítanák Szerbia területén

7,5 millió euró segítséget kért az egészségügyi felszerelés szállítására az európai integrációért felelős szerbiai miniszter az Európai Unió szerbiai küldöttségétől. Jadranka Joskimović az ENSZ Fejlesztési Programja által megvalósítandó Polgári védelmi terv és a katasztrófákkal szembeni ellenálló képesség programjának eszközeiből kért további logisztikai segítséget 10 teherszállító repülőre, amelyek az egészségügyi felszerelést szállítanák Szerbia területén. Joskimović ismét köszöntet mondott az EU-nak azért a támogatásért, amelyet a szükséges felszerelés, lélegeztetőgépek, védőmaszkok, teherszállító repülőgépek biztosítására fordított eddig.

Jadranka Joskimović európai integrációért felelős miniszter, Sem Fabrizi, az EU szerbiai misszióvezetője és az ENSZ Fejlesztési Programjának szerbiai képviselője március 20-án írtak alá egy 7,5 millió euróról szóló megegyezést, amit az EU biztosított Szerbiának a koronavírus-járvány terjedése elleni küzdelemre.

EU
támogatás
Jadranka Joksimović

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.