Ugrás a tartalomra

Segítség jön majd Oroszországból

2020.04.02
17:36
2020.04.02
18:42
Forrás
Szerbiai RTV, Novosti
A szerb és az orosz elnök egyeztetett a koronavírus-helyzetről. Később a francia államfővel is megbeszélést folytatott telefonon Aleksandar Vučić.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel egyeztetett ma Aleksandar Vučić a koronavírus-helyzet kapcsán. A szerb államfő ezt követően arról számolt be, hogy komoly segítség érkezik majd Oroszországból. Putyin elnök számos tennivalója ellenére is gondol Szerbiára és a baráti szerb népre - áll Vučić közleményében, amivel köszönetet mond orosz kollégájának.

Szerbia elnöke ma francia kollégájával is beszélt telefonon. Szerbia számíthat Franciaország támogatására - mondta a francia elnök, Emmanuel Macron. Megállapították, hogy a vírussal szemben csak a közös fellépés vezet eredményre, és hogy Szerbia és Franciaország készek egymás segítségére lenni a nehéz helyzetben. A koronavírussal szembeni összefogás mellett a két ország a gazdaság újraélesztéséről és Szerbia európai útjáról is egyeztetett.

Oroszország
segítség
Vlagyimir Putyin
Aleksandar Vučić
koronavírus

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.