Ugrás a tartalomra

Mi lesz a Tour de France sorsa?

2020.04.03
15:08
Forrás
MTI
A francia sportminiszter szavait cáfolva Christian Prudhomme, a Tour de France országúti kerékpáros körverseny igazgatója kijelentette, hogy "zárt kapus" biztosan nem lesz az idei viadal.

A világ első számú körversenye június 27. és július 12. között lenne, Prudhomme pedig - az insidethegames.biz híre szerint - nagyon bízik benne, hogy meg tudják rendezni a Tourt. Mindehhez hozzátette, hogy természetesen a járványhelyzet határozza meg a lehetőségeiket és a legfontosabb az emberek egészsége, ugyanakkor semmi mást nem kíván, csak azt, hogy a nyáron megtarthassák a legendás, háromhetes eseményt.

 "Nem a Tour de France miatt szeretném, ez jóval többről szól, mert ha nem tudjuk megrendezni a versenyt, az azt jelenti, hogy az ország még akkor is katasztrofális állapotban lesz, márpedig nagyon reméljük, hogy ez nem így lesz" - érvelt Prudhomme, aki a múlt héten azt nyilatkozta, hogy az idei viadal sorsáról legkésőbb május 15-én döntenek.

A francia sportminiszter, Roxana Maracineanu még a múlt héten beszélt arról, hogy szerinte nézők nélkül meg lehet majd rendezni a Tourt, mivel az esemény gazdaságilag nem a jegybevételekre, hanem a televíziós jogok értékesítésére épül. Prudhomme ugyanakkor ezt a lehetőséget most határozottan elutasította.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) június 1-ig törölt vagy halasztott minden versenyt.

tour de france
kerékpáros körverseny

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.