Ugrás a tartalomra

Először keltek ki keafiókák Magyarországon, méghozzá a Szegedi Vadasparkban

2020.04.03
19:27
2023.11.02
09:03
Forrás
www.elobolygonk.hu
Ez az első alkalom, amikor Magyarországon sikerült szaporítani az Új-Zélandon őshonos hegyvidéki papagájt.

A ritka papagájfajt az európai fajmentő tenyészprogram keretében tartják Szegeden. Az angol állatkertből érkezett tojó és a csehországi hím 2018 végén lett egy pár, és 2020 első hónapjában kezdtek el költeni. Mind a három tojásuk kikelt, de sajnos az egyik fióka túl gyenge volt, és elpusztult, kettő azonban szépen felcseperedett. A maori elnevezésük alapján világszerte keaként ismert madarak rendkívül intelligensek, magas értelmi képességük pedig nagyfokú kreativitással is párosul. A madár Új-Zéland hűvös, déli területén őshonos. A faj létszáma egyre csökken, ma már mindössze 3300 egyede él vadon a Természetvédelmi Világszövetség adatai szerint.

Szegedi Vadaspark
kea
keafióka
új-zéland
őshonos
hegyvidéki
papagáj

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.