Ugrás a tartalomra

Válságkezelő gazdasági intézkedések

2020.04.05
13:29
Forrás
Szerbiai RTV
Néhány héttel a rendkívüli állapotot követően fogják kifizetni az ígért 100 eurót a szerbiai embereknek.

Minden nagykorú állampolgár részesül majd az egyszeri támogatásban - nyilatkozta Siniša Mali. Szerbia pénzügyminisztere a Prva TV műsorában arról beszélt, hogy további gazdasági intézkedéseket bevezetésére kerül sor, ha a helyzet három hónapnál tovább tartana. Emellett a magán szektorral is egyeztetnek. A tárcavezető kiemelte: amióta kihirdették az 5,1 milliárd értékű válságkezelő gazdasági csomagot, több ezer ember térhetett vissza a munkahelyére. Mali hangsúlyozta, hogy a külföldi cégek Szerbiában szeretnének maradni a továbbiakban is, a Szerbia 2025 program keretében pedig az autóutak építése és a közműfejlesztés is folytatódik. 

Siniša Mali
gazdasági

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.