Ugrás a tartalomra

Húsvétra készülődünk a nagyhéten

2020.04.06
16:11
Forrás
Pannon RTV
Verebélyi Árpád doroszlói plébános mondja el gondolatait a nagyhét kezdetén.

Virágvasárnappal kezdődött a nagyhét, a húsvéti ünnepkör utolsó hete, amikor Jézus Jeruzsálembe vonult. A nagyhét nagyszombattal, Krisztus feltámadásával zárul. Húsvét Krisztus feltámadásának, megdicsőülésének az ünnepe. Ebben az ünnepben nyeri el értelmét az ember mindennapi küzdelme.

Verebélyi Árpád, plébános, Doroszló: „Az ember legnehezebben a fájdalmakat, a nehézségeket, a meg nem értéseket tudja elviselni. Jézus ezekre adott példát a nagyhéten. Jézus elítélt, Jézus megfeszített, Jézus félreismert, Jézus kigúnyolt, Jézus megölt a nagyhét folyamán. S ezekben az emberi állapotokban, érzelmekben próbál ez a nagyhét bennünket is felkészíteni arra, hogy ezeknek valós problémáknak a lelki megélésével igenis a föltámadás dicsősége, az új élet is várhat ránk.”

nagyhét
húsvét
Verebélyi Árpád
Krisztus
Jézus

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.