Ugrás a tartalomra

Élet a hajón egy spanyolországi kikötőben

2020.04.06
21:23
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai származású Danijela Aladžić jelenleg egy spanyolországi kikötőben tartózkodik családjával saját hajójukon

Danijela férjével és másfél éves kislányával próbálja átvészelni a spanyolországi hétköznapokat. A család tavaly novemberben vágott neki világ körüli útjának. Jelenleg a spanyolországi Cadiz környékén tartózkodnak egy kikötőben. Az édesanya beszámolója szerint hetente egyszer megy a férje vagy ő bevásárolni, hogy megelőzzék a fertőzést. Elmondta, hogy a kikötő és a helység, ahol tartózkodnak, kihalt. A bevásárlás alkalmával azt figyelték meg, hogy mindenki betartja a higiénés előírásokat. A lakosok gumikesztyűt és védőmaszkot viselnek. Mindent erősen fertőtlenítenek.

Danijela Aladžić: „Mi nagyon figyelünk arra, hogy lecsökkentsük a veszélyt, hogy ne kapjuk el ezt a betegséget. Idegen országban vagyunk, és nem szeretnénk kórházba menni vagy bármi problémába ütközni. Úgyhogy mi csak hetente egyszer megyünk ki bevásárolni, élelmiszert. Vagy én megyek vagy Marvin, hogy így is lecsökkentsük a veszélyt, hogy csak egy ember megy ki az utcára. Azonkívül folyamatosan a hajón vagyunk. A kikötőben nagyon odafigyelnek, hogy ne legyen semmi mozgás. Azt hiszem, ötven méterre mehetünk el a hajótól, de ennél tovább nem.”

Danijela Aladžić
koronavírus
Spanyolország

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.